onsdag 25 februari 2015

Min födelsestad

Vasa.

Ser så tråkigt och grått ut den här tiden på året men skrapar man lite på ytan så finns här god mat, bra konst och bekväma hotellsängar. 

Vi har lämnat kidsen hos min mamma och kört 100km för en dejt i Vasa. Jag är som vanligt kärringen mot strömmen och bokade in oss på Radisson Blu istället för Astor och jag är mycket nöjd. Frullen är riktigt bra och det finns badkar i vårt enorma rum! Att ligga och läsa i ett badkar är för mig den ultimata lyxen. Late check-out erbjöds ända till klockan 18! 

Vi åt på Gustav Wasa och blev positivt överraskade. Maten får 4/5. Tyvärr delade vi rum med ett konferenssällskap och kände oss lite som gatecrashers på deras möte men sånt händer.

Alla som besöker Vasa måste också besöka Kuntsi, museet för nutidskonst. Så jäkla bra utställningar där! Just nu en omfattande fotoutställning av Teemu Mäki.

 Hotellets underjordiga tunnel verkar vara sponsrad av frimurarna. Underliga typer.


4 kommentarer:

  1. Vi brukar ha hunden med oss så vi brukar bo på blu, nu också ibland utan hund. Astor är fint men jag äter hälsosammare morgonmål på blu, haha! Jag tycker det är så exotiskt att gå omkring och tala svenska på stan :D

    SvaraRadera
  2. Så skönt att tala svenska och bli förstådd! Jag måste medge att jag oftast hemma i Hesa pratar finska utan att ens testa svenska. Förutom på Sushi & Wine och Maxill.

    SvaraRadera
  3. Jag älskar att du är kärringen mot strömmen.

    SvaraRadera