torsdag 29 januari 2015

Asananamma

Jag har tydligen gått ner mig i FB träsket igen när jag finner mig själv läsa alla kommentarer i olika trådar på flödet. En av trådarna fick mig att sätta fänkolsteet i halsen! Tydligen finns det en stark misstro gentemot yoga inom vissa kristna kretser. I Korsholm i Österbotten finns tydligen en sådan. För övrigt ett ställe man inte skall förknippa med bibelbältet. Hur kan folk gå omkring och tro att yoga är skadligt? YOGA?! Det är ju en av de mest rogivande, avslappnande (för att inte tala om stärkande) sysselsättningarna som finns! Att dessutom sprida vanföreställningarna till sina barn och deras vänner så att de stackarna blir osäkra om det deras mammor sysslar med på vardagsrumsgolvet har något med Satan eller dito syndigt att göra är ju både ansvarslöst och idiotiskt. Det handlar såklart om okunskap och fördomar men någon jävla måtta får det väl vara. Grrr.

2 kommentarer:

  1. Jo jag hörde om detta av min mamma. Helt galet men sant! Lär också förekomma i Pedersöre, Larsmo-Jeppis trakten. Läste också en insändare i ÖT i somras som ondgjorde sig över yogans makt och vaneföreställningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vansinne! Tänk att folk fortfarande kan vara så trångsynta, eller som en av kommentarerna löd: undras vad de tänker om Zumba då? ;)

      Radera