söndag 5 oktober 2014

Romantisk city break

Ja vilken kliché men det är exakt hur ett dygn spenderades detta veckoslut. Ibland när man går och väntar på något så kan förväntningarna växa sig lite för stora med följden att man blir lite besviken. Vi spenderade 25 timmar i Tallinn mellan fredag och lördag och allt var perfekt (om man väljer att ignorera snuskburken Linda Line, urk). Vi övernattade på Telegraaf hotell och fick ett jättefint rum där en flaska iskall skumpa stod och väntade på oss när vi kom in. Middagen intogs på fantastiska Ö som är allt vad min forna Helsingfors favorit Pos3 (RIP, you're dead to me) brukade vara och lite till. Servicen var fantastisk och atmosfären laid back och mysig. Maten fantastisk god. 

Som en femåring vid kalasbordet
Saken är verkligen biff!

Krabbisen morgonen därpå botades med en 2 timmars skönhetsbehandling. För övrigt det perfekta tillfället för brainstorming, and boy was it windy!

Frullen var väl lite överdriven men så går det när man kryssar i allt på beställningskortet
Perfekta pancakes

Lunchen intogs på Chedi som tydligen har något att göra med Hakkasan kedjan. Otroligt gott men går nog inte att jämföra med moderskeppet Hakkasan i London som har världens bästa Dim sum och cocktails.


Sen glad i hågen hem. Tallinn är nog allt lite mera av en stad än vad lilla Helsingfors är. Det är inte alltid storleken som avgör. Man borde våga lite mera i Helsingfors, inte bry sig så myckt om vad andra tycker och tänker.

Edit. Inser att jag kunde få jobb på Tallins turistbyrå med ovanstående inlägg och passar därmed på att tillägga att jag betalat för allt själv och står bakom all beröm till 100%.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar