fredag 17 oktober 2014

Rinse aid for dummies

Är det nån som förstår sig på sköljmedel till diskmaskinen? Själv är jag osäker på fyra olika punkter:

1) Var skall man hälla det? Mycket osäker, testar det där lilla konstiga hålet.
2) Hur mycket?
3) Hur ofta?
4) Varför?

10 kommentarer:

 1. Tja, ingen aning! Men används väl för att kläderna ska bli mjuka! Helt onödigt enligt mig, och bara mera kemikalier.// Linda W

  SvaraRadera
 2. Glasen blir kanske lite klarare av det, inga kalkfläckar fastnar liksom? Men jag tycker man gott kan skippa det om man har en modern diskmaskin - onödiga kemikalier där med, som ovanstående läsare också skrev (fast hon kanske missuppfattade lite, eller så var det jag?). :)

  SvaraRadera
 3. Hehe, det var nog en klassisk disk/tvättmaskinsmiss. Jag antar att det isåfall lämnar en kemikalisk film på glasen i såfall. Antar att saltet man uppmanas köpa rengör själva maskinen?

  SvaraRadera
 4. Måste lära mig korrekturläsning. Angående mjukmedel så behövs det sällan i Finland där vi har mjukt vatten men brukar använda lite ibland för doftens skull.

  SvaraRadera
 5. Öhh, sköljmedel för diskmaskin finns sånt å, nåja säkert helt onödigt. Därav min kommentar, haha nåja båda känns väldigt onödiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, av nån anledning har jag tre flaskor i skåpet varav en ekologisk. Häller lite på måfå då och då. En ren skär idioti, jag vet.

   Radera
 6. Jag är lite bortkollrad nu över vilken maskin du funderar över :D tvättmaskinen anväder jag inte sköljmedel pga atopiker i familjen men har nog använt i diskmaskinen. Vi hade problem med en diskmaskin som inte diskade rent och det blev bättre när vi börjadec använda tabletter med salt och sköljmedel inbyggt. Fast vet inte vilket som löste problemet, har för mig att salt är nödvändigt men sköljmedel mest gör att disken torkar snabbare och utan fläckar. Så det klarar man väl sig utan egentligen antar jag.

  SvaraRadera
 7. Det var nog diskmaskinen jag undrade över. Det verkar som om majoriteten av användarna av dylikt maskineri inte är medvetna om att det finns ett litet fack för sköljmedel i nästan alla DISKmaskiner. Du verkar ha löst problemet smärtfritt med all-in-one tabletter! Om det nu någonsin var ett problem. :)

  SvaraRadera
 8. Jag fick på Gigantti tipset att använda typ citronsyra?! Men vet inte var man köper sånt och har inte heller gjort det. Kan nog tänka mig att det frächar upp maskinen och gör att det diskar lite bättre om man gör det nu och då.

  SvaraRadera
 9. Ah jag glömde skriva att jag läste att man kan använda etticka också, borde inte bli någon lukt av det. Citronsyra har jag rengjort tvättmaskin med, fungerade bra. Finns på apoteket!

  SvaraRadera